Wat is acne?

Acne is een veel voorkomende huidaandoening gekenmerkt door puistjes. Het hebben van puistjes en acne is dan ook volkomen normaal. Ongeveer zo’n 85% van de bevolking krijgt te maken met acne. Acne komt gemiddeld vooral voor tussen de leeftijd 12 en 25, maar wanneer en hoelang je er last van hebt verschilt per persoon.

Puistjes worden veroorzaakt door bacteriën.

Puistjes worden veroorzaakt door bacteriën. De bacteriën die acne veroorzaken leven helemaal aan de basis van de miljoenen haarzakjes die je lichaam bedekken. Je lichaam produceert dan ook natuurlijk talg, waar deze bacteriën vredig van leven. Wanneer er een onbalans is in dit proces, wordt er teveel talg aangemaakt. Deze onbalans komt vaak door hormonale schommelingen in de puberteit of tijdens de menstruatie. Hiernaast speelt stress ook een grote rol. Door dit teveel aan talg raken de talgklieren verstopt. Hierdoor vermenigvuldigen deze bacteriën zich en zo begint acne zich te ontwikkelen.  

Puistjes ontstaan dus door bacteriën. Maar dit betekent niet dat mensen met acne een slechte hygiëne hebben. Sterker nog, door je huid te vaak of te agressief te reinigen verminder je acne niet, maar kan het juist verergeren. 

Dat een gezond, uitgebalanceerd dieet erg belangrijk is, is een feit. Maar dat sommige producten specifiek puistjes zouden veroorzaken, is een fabel. Een gezonde leefstijl heeft natuurlijk net als op de rest van je lichaam wel een positief effect op je huid. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de productvoordelen?

  1. Doodt acne bacteriën
  2. Maakt verstopte poriën vrij
  3. Remt de aanmaak van overtollig talg
  4. Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Mogelijke bijwerkingen?

  • Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème om dit te verzachten.
  • Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.
  • Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.

Wat zijn de contra-indicaties?

Benzac bevat propyleenglycol (E1520). Deze stof kan huidirritatie veroorzaken.

Wat is de samenstelling van Benzac?

Benzoylperoxide, natriumdioctylsulfosuccinaat, natriumedetaat, poloxameer 182, carbomeer 980, propyleenglycol (E1520), colloïdaal siliciumdioxide (E551), glycerol (E422), acrylaatcopolymeren, natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Waar koop ik Benzac?

Klik hier voor de verkooppunten van Benzac.