FAQ

Frequently asked questions

AC-technologie

Acrylaten copolymeer; dat wil zeggen, kleine balletjes die tot vier keer hun eigen gewicht aan vloeistof absorberen. Onze AC-technologie werkt als een spons op je huid en zorgt ervoor dat overtollige olie volledig wordt opgenomen.

Werkzame stof

Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de C.Acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen. Daarnaast remt Benzac ook de aanmaak van overtollig talg.

Wanneer gebruiken?

Benzac kan worden gebruikt bij de behandeling van lichte en gematigde gevallen van acne (jeugdpuistjes).

 

Bij een gevoelige huid raden we aan om eerst de gel op een klein oppervlak van de huid te proberen, bijvoorbeeld achter het oor of in de holte van de elleboog.

Productvoordelen

 1. Doodt acne bacteriën
 2. Maakt verstopte poriën vrij
 3. Remt de aanmaak van overtollig talg
 4. Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Gebruik Benzac

Tips:

 • Breng Benzac een half uur voor het slapen gaan aan om de kans op verkleuring van textiel te verkleinen.
 • Door wrijven of een bepaalde druk (bijv. dragen van een helm, een pet of strakke kleding) kan bestaande acne verergeren.
 • Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan.
 • Als het product na enkele dagen goed wordt verdragen op jouw huid dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds).

Bijwerkingen

 • Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème om dit te verzachten.
 • Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.
 • Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.

Contra-indicaties

Benzac bevat propyleenglycol (E1520). Deze stof kan huidirritatie veroorzaken.

Samenstelling

Benzoylperoxide, natriumdioctylsulfosuccinaat, natriumedetaat, poloxameer 182, carbomeer 980, propyleenglycol (E1520), colloïdaal siliciumdioxide (E551), glycerol (E422), acrylaatcopolymeren, natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Resultaat

Na 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd.

Andere geneesmiddelen

Andere geneesmiddelen tegen acne (die tretinoïne (vitamine A-zuur) of adapaleen bevatten) kunnen eventueel gelijktijdig met Benzac Gel worden gebruikt, maar ze mogen niet op hetzelfde moment als Benzac Gel op de huid worden aangebracht. Deze andere geneesmiddelen moeten dan ’s avonds worden aangebracht, en Benzac Gel ’s ochtends.

Zwanger / borstvoeding

De werkzame stof benzoylperoxide mag enkel gebruikt worden tijdens de zwangerschap indien strikt noodzakelijk. Benzoylperoxide moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven en mag niet worden aangebracht op de borst om accidentele transfer naar het kind te vermijden.

Organisatie

Benzac is een product van Galderma Benelux

Bewaren

 • Bewaren op kamertemperatuur (tussen 15°- 25°)
 • Benzac dient niet in de koelkast of vriezer bewaard te worden.
 • Bewaren in oorspronkelijke verpakking
 • Buiten het bereik van kinderen houden

Verkooppunten

Klik hier voor de verkooppunten van Benzac.

Testers

Benzac is een geneesmiddel. Om deze reden zijn er dan ook geen testers/samples verkrijgbaar van dit product.

Zonnen

Wees voorzichtig in de zon. Veel behandelingen tegen acne kunnen je huid kwetsbaar maken voor de zon. Beperk de tijd die je in de zon doorbrengt en gebruik een zonnebescherming.

Gluten

Benzac is een glutenvrij product.

Vegan / Dierproefvrij

Benzac is volledig vegan en wordt niet getest op dieren.