FAQ

Product

Wat zijn de productvoordelen?

 1. Doodt acne bacteriën
 2. Maakt verstopte poriën vrij
 3. Remt de aanmaak van overtollig talg
 4. Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Mogelijke bijwerkingen?

 • Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème om dit te verzachten.
 • Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.
 • Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.

Wat zijn de contra-indicaties?

Benzac bevat propyleenglycol (E1520). Deze stof kan huidirritatie veroorzaken.

Wat is de samenstelling van Benzac?

Benzoylperoxide, natriumdioctylsulfosuccinaat, natriumedetaat, poloxameer 182, carbomeer 980, propyleenglycol (E1520), colloïdaal siliciumdioxide (E551), glycerol (E422), acrylaatcopolymeren, natriumhydroxide (E524), gezuiverd water.

Waar koop ik Benzac?

Klik hier voor de verkooppunten van Benzac.

Werking

Wanneer zie ik resultaat?

Na 14 dagen zijn puistjes zichtbaar verminderd.

Ik gebruik Benzac, maar zie geen verschil. Hoe komt dat?

Als je merkt dat je met gebruiken van Benzac na een tijdje geen verschil ziet, kun je jezelf de volgende vragen stellen:

 • Hoe lang gebruik ik Benzac al?  Wij raden aan het product minstens 6 weken  te gebruiken om remissie te behouden. 
 • Gebruik je Benzac elke dag (Benzac elke dag 1 a 2 keer aanbrengen)
 • Neem je Benzac mee in je dagelijkse huidroutine?

Voor het beste resultaat met Benzac is het van belang dat je Benzac elke dag 1 a 2 keer aanbrengt. Hierbij is belangrijk dat je Benzac combineert met een huidroutine van mild reinigen en goed hydrateren. 

Helpt Benzac ook tegen littekens?

Benzac helpt bij het verminderen van milde tot zeer milde acne. Benzac helpt niet tegen bestaande littekens van acne. Wel kan je door het gebruiken van Benzac mogelijk nieuwe littekens voorkomen.

Is Benzac 5% gel ook geschikt voor op grotere oppervlaktes, zoals de rug?

Benzac 5% gel is niet bedoelt voor grotere oppervlakten zoals de rug. In dit geval raden wij het aan om een afspraak te maken bij de huisarts.

Wie is de organisatie achter Benzac?

Benzac is een product van Galderma Benelux

Wat is de Benzac AC-technologie?

Acrylaten copolymeer; dat wil zeggen, kleine balletjes die tot vier keer hun eigen gewicht aan vloeistof absorberen. Onze AC-technologie werkt als een spons op je huid en zorgt ervoor dat overtollige olie volledig wordt opgenomen.

Wat is de werkzame stof van Benzac?

Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de C.Acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen. Daarnaast remt Benzac ook de aanmaak van overtollig talg.

Bevat Benzac gel alcohol?

Benzac gel beval geen alcohol

Is het normaal dat mijn huid prikt en rood kleurt na Benzac aanbrengen?

Dit is een normale reactie van je huid op het ingrediënt benzoylperoxide. Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème om je huid te verzachten. 
Als er jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreedt, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.

Instructies

Wanneer gebruik ik Benzac?

Benzac kan worden gebruikt bij de behandeling van lichte en gematigde gevallen van acne (jeugdpuistjes).

 

Bij een gevoelige huid raden we aan om eerst de gel op een klein oppervlak van de huid te proberen, bijvoorbeeld achter het oor of in de holte van de elleboog.

Hoe gebruik ik Benzac?

Tips:

 • Breng Benzac een half uur voor het slapen gaan aan om de kans op verkleuring van textiel te verkleinen.
 • Door wrijven of een bepaalde druk (bijv. dragen van een helm, een pet of strakke kleding) kan bestaande acne verergeren.
 • Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan.
 • Als het product na enkele dagen goed wordt verdragen op jouw huid dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds).

Hoe Benzac te bewaren?

 • Bewaren op kamertemperatuur (tussen 15°- 25°)
 • Benzac dient niet in de koelkast of vriezer bewaard te worden.
 • Bewaren in oorspronkelijke verpakking
 • Buiten het bereik van kinderen houden

Uitzonderlijke vragen

Kan ik gelijktijdig een ander geneesmiddel gebruiken?

Andere geneesmiddelen tegen acne (die tretinoïne (vitamine A-zuur) of adapaleen bevatten) kunnen eventueel gelijktijdig met Benzac Gel worden gebruikt, maar ze mogen niet op hetzelfde moment als Benzac Gel op de huid worden aangebracht. Deze andere geneesmiddelen moeten dan ’s avonds worden aangebracht, en Benzac Gel ’s ochtends.

Benzac gebruiken tijdens zwangerschap/borstvoeding?

De werkzame stof benzoylperoxide mag enkel gebruikt worden tijdens de zwangerschap indien strikt noodzakelijk. Benzoylperoxide moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven en mag niet worden aangebracht op de borst om accidentele transfer naar het kind te vermijden.

Kan ik testers ontvangen?

Benzac is een geneesmiddel. Om deze reden zijn er dan ook geen testers/samples verkrijgbaar van dit product.

Benzac dragen tijdens zonnen?

Wees voorzichtig in de zon. Veel behandelingen tegen acne kunnen je huid kwetsbaar maken voor de zon. Beperk de tijd die je in de zon doorbrengt en gebruik een zonnebescherming.

Bevat Benzac gluten?

Benzac is een glutenvrij product.

Is Benzac vegan/dierproefvrij?

Benzac is volledig vegan en wordt niet getest op dieren.