Benzac

Hoe werkt Benzac?

Benzac bevat de werkzame stof benzoylperoxide (BPO) en onze eigen unieke AC-technologie om een combinatie te vormen die de boosdoener van acne bestrijdt: bacteriën.

 

Het actieve ingrediënt benzoylperoxide zorgt voor een krachtige antibacteriële werking die nodig is om de acne-veroorzakende bacteriën die zich hebben vermenigvuldigd te doden. Dit vermindert de ontsteking en verwijdert dode huidcellen die je poriën verstoppen. Daarnaast werkt Benzac dankzij de unieke AC-technologie als een spons op je huid waardoor overtollige olie volledig wordt opgenomen. Zodra de overtollige olie is opgenomen, helpen de glycerine-eigenschappen van de AC-technologie om uitdroging te verminderen en de huid te hydrateren.

Kill the bacteria with

#1

Doodt acne bacteriën

#2

Maakt verstopte poriën vrij

#3

Remt de aanmaak van overtollig talg

#4

Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Hoe gebruik je Benzac?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat je je huid schoon, gehydrateerd en talg-vrij houdt. Ervaar de werking van Benzac met deze eenvoudige, dagelijkse routine in drie stappen:

Stap 1: Reinig

Reinig je huid maximaal twee keer per dag met een milde huidreiniger en dep je huid droog met een schone handdoek. Door te vaak of te agressief reinigen verliest je huid haar natuurlijke oliën. Om hiervoor te compenseren gaat je huid meer olie produceren wat de acne juist kan verergeren.

 

Ons advies: Cetaphil Milde Huidreiniger

Stap 2: Behandel

Breng Benzac Gel één keer per dag dun aan op plaatsen met acne. Als het product na enkele dagen goed wordt verdragen op jouw huid dan kan de behandeling met Benzac Gel worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds). Heb je last van irritatie, breng Benzac Gel dan om de dag aan.

 

Tip: Breng Benzac gel een half uur voor het slapen gaan aan om de kans op verkleuring van textiel te verkleinen.

Stap 3: Hydrateer

Benzac kan een prikkelend/branderig gevoel geven of de huid uitdrogen en roodheid veroorzaken. Geen zorgen: dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Breng ongeveer 10 minuten na het gebruik van Benzac een hydraterende crème aan om vochtverlies te voorkomen en de huidbarrière te herstellen.

 

Ons advies: Cetaphil Hydraterende Crème

En onthoud

Negeer de fabels
Geef bacteriën de schuld

 

Houd je aan de routine
Laat de bacteriën niet terugkomen

 

Geef niet op
Je zult snel zichtbare resultaten zien

Wanneer gebruik ik Benzac?

Je kan Benzac gebruiken voor de behandeling van acne vulgaris, bij lichte en gematigde gevallen van acne.  Bij zwaardere vormen van acne raden we aan om contact op te nemen met een arts.

Voorzorgsmaatregelen

Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een niet-comedogene, hydraterende crème om dit te verzachten. Pas de behandeling minstens 14 dagen toe om een zichtbaar resultaat te bereiken. Wordt de klacht na 4 weken niet minder, of zelfs erger? Neem dan contact op met een arts. Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan. Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd. Bij een gevoelige huid raden we aan om eerst de gel op een klein oppervlak van de huid te proberen, bijvoorbeeld achter het oor of in de holte van de elleboog.

 

Na behandeling met Benzac raden we aan om gebruik te maken van een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.

 

Lees voor gebruik de bijsluiter

FAQ

Werkzame stof

Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de C.Acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen. Daarnaast remt Benzac ook de aanmaak van overtollig talg.

Wanneer gebruiken?

Benzac kan worden gebruikt bij de behandeling van lichte en gematigde gevallen van acne (jeugdpuistjes).

 

Bij een gevoelige huid raden we aan om eerst de gel op een klein oppervlak van de huid te proberen, bijvoorbeeld achter het oor of in de holte van de elleboog.

Productvoordelen

 1. Doodt acne bacteriën
 2. Maakt verstopte poriën vrij
 3. Remt de aanmaak van overtollig talg
 4. Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Gebruik Benzac

Tips:

 • Gebruik een niet-comedogene hydraterende crème voor de verzorging en hydratatie van de huid.
 • Breng Benzac een half uur voor het slapen gaan aan om de kans op verkleuring van textiel te verkleinen.
 • Door wrijven of een bepaalde druk (bijv. dragen van een helm, een pet of strakke kleding) kan bestaande acne verergeren.
 • Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan.
 • Als het product na enkele dagen goed wordt verdragen op jouw huid dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds).

Bijwerkingen

 • Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème om dit te verzachten.
 • Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.
 • Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.
Bekijk meer