Benzac

How does Benzac Work?

Acne ontstaat wanneer talg in grote hoeveelheden wordt geproduceerd. Door het overmatige talg raken de poriën van je huid verstopt, waardoor de bacteriën die van nature in je huid zitten zich gaan vermenigvuldigen. Hierdoor kan een ontsteking in de huid ontstaan : een puistje.

 

Benzac is een zelfzorggeneesmiddel die puistjes bij de bron aanpakt en de bacteriën doodt die de puistjes veroorzaken. Zichtbare vermindering van jeugdpuistjes na 14 dagen.

Kill the bacteria with

How to use?

We raden je aan om eerst je huid te reinigen met een milde huidreiniger om je huid te kalmeren en hydrateren. Dep na het reinigen je huid droog met een schone handdoek, niet wrijven! Breng vervolgens Benzac heel dun aan op plaatsen met acne. Doe dit bij voorkeur voor het slapen gaan. Breng na ongeveer 10 minuten indien gewenst een hydraterende crème aan om vochtverlies te voorkomen en de huidbarrière te herstellen.

Wanneer gebruik ik Benzac?

Je kan Benzac gebruiken voor de behandeling van acne vulgaris, bij lichte en gematigde gevallen van acne.  Bij zwaardere vormen van acne raden we aan om contact op te nemen met een arts.

Voorzorgsmaatregelen

Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een niet-comedogene, hydraterende crème, bij voorkeur met SPF, om dit te verzachten. Pas de behandeling minstens 14 dagen toe om een zichtbaar resultaat te bereiken. Wordt de klacht na 4 weken niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met een arts. Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan. Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.

Adviezen en Waarschuwingen

Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.

Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème, bij voorkeur niet-comedogeen en met SPF, om dit te verzachten.

Pas de behandeling minstens 14 dagen toe om een zichtbaar resultaat te bereiken. Worden klachten na 4 weken niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met een arts.

Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.

Het wordt geadviseerd de behandeling met Benzac 50 mg/ml Gel in combinatie een zeepvrije, milde huidreiniger en hydraterende crème te gebruiken. Benzac 50 mg/ml is een geneesmiddel (benzoylperoxide). Lees voor gebruik de bijsluiter.

FAQ

Werkzame stof

Benzac is een gel die benzoylperoxide bevat. Benzoylperoxide doodt de C.Acnes bacterie, die kan zorgen voor ontstekingen. Daarnaast remt Benzac ook de aanmaak van overtollig talg.

Wanneer gebruiken?

Benzac kan worden gebruikt bij de behandeling van lichte en gematigde gevallen van acne (jeugdpuistjes).

 

Bij een gevoelige huid raden we aan om eerst de gel op een klein oppervlak van de huid te proberen, bijvoorbeeld achter het oor of in de holte van de elleboog.

Productvoordelen

 1. Doodt acne bacteriën
 2. Maakt verstopte poriën vrij
 3. Remt de aanmaak van overtollig talg
 4. Is Vegan en bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen

Gebruik Benzac

Tips:

 • Gebruik een niet-comedogene hydraterende crème voor de verzorging en hydratatie van de huid.
 • Breng Benzac een half uur voor het slapen gaan aan om de kans op verkleuring van textiel te verkleinen.
 • Door wrijven of een bepaalde druk (bijv. dragen van een helm, een pet of strakke kleding) kan bestaande acne verergeren.
 • Als irritatie blijft aanhouden, breng de gel dan om de dag aan.
 • Als het product na enkele dagen goed wordt verdragen op jouw huid dan kan de behandeling worden voortgezet met tweemaal daags aanbrengen (’s ochtends en ’s avonds).

Bijwerkingen

 • Benzoylperoxide kan een prikkelend/branderig gevoel, een droge huid en roodheid veroorzaken. Dit is een teken dat het product begint te werken en dode huidcellen worden losgeweekt. Gebruik een hydraterende crème, om dit te verzachten.
 • Als jeuk en zwelling, met of zonder vochtafscheiding optreden, moet de behandeling worden gestaakt en advies van een arts worden gevraagd.
 • Gebruik een oud kussensloop, laken en/of handdoek. Benzac kan een blekend effect hebben op wenkbrauwen, haren en gekleurd textiel.
Bekijk meer